Остава седмица до изборите за парламент 51-но. Какво да очакваме

...
 Остава седмица до изборите за парламент 51-но. Какво да очакваме
Коментари Харесай

Социолог: Ако и този път не се състави правителство, може да се стигне до експлозия

 

Остава седмица до изборите за парламент 51-но. Какво да чакаме от политическите обединения на финалната права?

„ Аз въпреки всичко се надявам гласоподавателите да ни изненадат, като ни опровергаят. Сега е моментът да ни натрият носа. За страдание, в случай че нищо не се случи в идващите дни и никой не се ядоса в оставащите дни, оставаме в плен на резултатите на едно друго наше проучване, направено за Българска национална телевизия и обхващащо 806 души в директно и персонално изявление с таблети и извършено сред 28 септември и 6 октомври “, разяснява в „ Тази събота “ социологът от ''Галъп Интернешънъл Болкан'' Първан Симеонов.

„ То демонстрира, че най-малко за половин милион българи може да се счита, че техният глас ще попадне в плен на тласъци, насила или чисти пари. Купеният избор може консервативно да се пресметна на най-малко към 200 000 души. Ако не се пресметна консервативно – евентуално по две. 62% в България не имат вяра, че изборите ще бъдат честни – това е пикова стойност за последното десетилетие. Докарали сме се до безусловно дъно на доверие в изборния развой “, уточни той.

 Почитаме паметта на свети Йоан Рилски, именуван приживе България 2 мин. Почитаме паметта на свети Йоан Рилски, именуван приживе " земен ангел " и " небесен гражданин "  Mömax става част от всекидневието на град Пловдив Съдържание от партньори 2 мин. Mömax става част от всекидневието на град Пловдив  Микробус се самозапали при придвижване и изгоря изцяло сред Велинград и Варвара (ВИДЕО) България 1 мин. Микробус се самозапали при придвижване и изгоря изцяло сред Велинград и Варвара (ВИДЕО)  Рестарт с Андре Токев: Не бях сърдит, когато влязох в пандиза Тази събота и неделя 3 мин. Рестарт с Андре Токев: Не бях сърдит, когато влязох в пандиза  Донор на органи се разсъни на операционната маса Светът 4 мин. Донор на органи се разсъни на операционната маса  Те са същински: Животните, за които няма да повярвате (СНИМКИ) Светът 3 мин. Те са същински: Животните, за които няма да повярвате (СНИМКИ)  Разследват треньор по лека атлетика от Враца за педофилия България 2 мин. Разследват треньор по лека атлетика от Враца за педофилия  Почитаме паметта на свети Йоан Рилски, именуван приживе България 2 мин. Почитаме паметта на свети Йоан Рилски, именуван приживе " земен ангел " и " небесен гражданин "  Mömax става част от всекидневието на град Пловдив Съдържание от партньори 2 мин. Mömax става част от всекидневието на град Пловдив  Микробус се самозапали при придвижване и изгоря изцяло сред Велинград и Варвара (ВИДЕО) България 1 мин. Микробус се самозапали при придвижване и изгоря изцяло сред Велинград и Варвара (ВИДЕО)  Рестарт с Андре Токев: Не бях сърдит, когато влязох в пандиза Тази събота и неделя 3 мин. Рестарт с Андре Токев: Не бях сърдит, когато влязох в пандиза  Донор на органи се разсъни на операционната маса Светът 4 мин. Донор на органи се разсъни на операционната маса  Те са същински: Животните, за които няма да повярвате (СНИМКИ) Светът 3 мин. Те са същински: Животните, за които няма да повярвате (СНИМКИ)  Разследват треньор по лека атлетика от Враца за педофилия България 2 мин. Разследват треньор по лека атлетика от Враца за педофилия

Това регистрира служебният вътрешен министър Атанас Илков

„ Това да си продадат гласа е също толкоз добра мотивация за българите, колкото който и да е политик да им каже каквото и да било от екрана “, разяснява политическият анализатор Христо Панчугов.

По думите сред политиците няма безусловно никакъв спор, а акцията потъва в риалити формати.

Първан Симеонов също поддържа тезата, че няма политически компании.

Според него има две червени линии - едната е да се изолира Костадин Костадинов, а другата лека бавно да се изолира Делян Пеевски.

" Това зависи от един човек и той се назовава Бойко Борисов. Той би трябвало да реши ще отива ли със прозападните либерали, плюс вероятно Слави Трифонов и може би някакво пеевско въздействие, или още веднъж ще балансира, ще се пробва да избяга и ще отиде на нови избори. На Борисов ще му е мъчно, тъй като той ще би трябвало да сформира държавно управление ", съобщи социологът.

„ Ако и този път не се сформира държавно управление, може да се стигне до детонация, която да докара до предпочитание за промяна на системата или до нови персонални модели “, уточни още той.

Христо Панчугов счита, че има много отворени порти и вероятни обединения.

Той счита, че изборите може да ни изненадат, само че не е сигурен, че тази изненада ще бъде за положително.

Какво още разясниха специалистите - чуйте във видеото.

Всичко за идните избори - четете ТУК.

Последвайте ни за още актуалн и вести   в   Гугъл News Showcase

Последвайте btvnovinite.bg във   VIBER

Последвайте btvnovinite.bg в  INSTAGRAM

Последвайте btvnovinite.bg във  FACEBOOK

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР